twitter

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Αυτή η συνταγή λοιπόν, βασίζεται στη γλυκύτητα της ώριμης μπανάνας και σε μία μικρή ποσότητα μελιού.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει σαν αποτέλεσμα ένα υπέροχα γλυκό και απίστευτα θρεπτικό ψωμί.

Για να αυξήσω ακόμα περισσότερο τη θρεπτική αξία αυτού του ψωμιού, πρόσθεσα αλεύρι ντίνκελ, ελαιόλαδο και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Υλικά: { Μερίδες 12 φέτες }

•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
•► ⅓ φλιτζάνι μέλι
•► 3 μπανάνες (η μία κομμένη στη μέση κατά μήκος)
•► 2 αβγά
•► 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (σπιτικό)
•► 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ¾ φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ
•► 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
•► 1 κ.γ. κανέλα
•► ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
•► ¼ κ.γ. αλάτι
•► ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μέλι.

Κόψτε τη μία μπανάνα κατά μήκος και κρατήστε τη μισή στην άκρη. Βάλτε τις υπόλοιπες 2,5 μπανάνες στο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για το πουρέ, λιώστε τις μπανάνες.

Χτυπήστε ελαφρώς τα αβγά και προσθέστε τα μαζί το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα στεγνά υλικά στα υγρά: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ντίνκελ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε λίγο ακόμα να πάνε παντού.

Λαδώστε ένα ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι. Τοποθετήστε από πάνω τη μισή μπανάνα που είχατε κρατήσει στην άκρη και πιέστε ελαφρά.

Ψήστε το ψωμί για 50 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο του ψωμιού στεγνή.

Εάν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια ατομικά, βάλτε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς και ψήστε για 20-25 λεπτά.


Σημειώσεις:

Επειδή μάλλον θα ρωτήσετε: Εάν δεν βρείτε αλεύρι ντίνκελ, τι άλλο μπορείτε να βάλετε???
•► νιφάδες βρώμης αφού τριμμένες σαν σκόνη.. η”
•► αλεύρι βρώμης.. η”
•► αλεύρι ολικής..

Αυτό το μπανανόψωμο μπορεί να μπει στην κατάψυξη. Μπορείτε να καταψύξετε τις φέτες σε σακουλάκια τροφίμων. Αποψύξτε όσες φέτες θέλετε είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.


Δείτε τα Διατροφικά Στοιχεία


Την Συνταγή έγραψε η Σταυρούλα Κρίκη

You Might Also Like… …

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Τι είναι το ψωμί και το αλεύρι Ντίνκελ, που θεωρείται η νέα τάση στο αδυνάτισμα !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Μπισκότα με δυο (!) υλικά !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Κεκάκια Ελληνικής Πίτσας !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Πράσινα Μαφινς Τεράτων !!! (….με Σπανάκι) !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Μπισκότα Πρωινού με Μπανάνα και Βρώμη !!!


stavroulacooking.com

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 | 0 σχόλια | Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου