twitter


Αγαπάμε τα κολοκυθάκια επειδή προσέχουμε και τη διατροφή μας και σήμερα φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια!

Μια εύκολη συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε χρόνο dt! Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Υλικά:

•► 6 κολοκύθια μεγάλα

•► 400 γρ. μανιτάρια λευκά

•► 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•► 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

•► 1 σκελίδα σκόρδο

•► ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

•► 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο

•► ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

•► 2 λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα τους)

•► 2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών

•► 1 κ.σ. κορν φλάουρ

•► αλάτι, πιπέρι { κατά βούληση }

Εκτέλεση:

Πλένουμε, "χτενίζουμε" και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα.

Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς για αυτό το λόγο εναλλακτικά μπορούμε να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με μαχαίρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.

Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε ξαπλωτά έτσι ώστε η κλειστή πλευρά του κολοκυθιού να κλείνει την ανοιχτή.

Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμό αντί για νερό μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.

Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

athensmagazine.gr

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 | 0 σχόλια | Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου