Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!
Μια υγιεινή πρόταση για μηλόπιτα χωρίς αυγά με λίγες θερμίδες & τύψεις γενικότερα!!
Υλικά: [ για 10 κομμάτια ]
••► 2 κούπες του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
••► 1 κούπα σπορέλαιο
••► 2 κούπες αλεύρι μαύρο
••► 1 κούπα νιφάδες βρώμης
••► 2 κ. σούπας μπέικιν
••► 2 κ. σούπας κανέλλα & γαρύφαλλο
••► 6 κ. σούπας ζάχαρη μαύρη
••► βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού
••► 6 μεγάλα μήλα
••► 1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υγρά σε ένα μπολ και την ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα να λιώσει.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (εκτός από τα καρύδια και τα μήλα)
Βάζετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και στρώνετε την ζύμη. Διαλέξτε ένα ταψί τέτοιου μεγέθους ώστε να είναι λεπτή η στρώση της ζύμης για γίνει ξεροψημένη η βάση σας.
Από πάνω καρφώνετε τα μήλα (τα έχετε κόψει σε φετάκια) και τα καρύδια στην ζύμη.
Πασπαλίζετε με κανέλλα και αν επιθυμείτε και με μαύρη ζάχαρη.
Γενικά το πόσο γλυκιά θα την κάνετε, εξαρτάται από εσάς και τα γούστα σας. Καλύτερα να βγει λίγο άγλυκη και να μπορείτε να προσθέσετε λίγο άχνη από πάνω, παρά να σας βγες φορτωμένη με ζάχαρη.
Tips:
Εγώ όπως ήταν ζεστή, πρόσθεσα λίγο κρέμα γάλακτος στο κομμάτι μου! (μια κουταλιά της σούπας)
Εννοείται πως μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη ζάχαρη με κάποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας, ή και καθόλου γιατί το μήλο θα βγάλει τα υγρά του και είναι γλυκό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρώμης αντί για μαύρο. ( Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αλλά οι θερμίδες ανεβαίνουν).
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
ireneshealthylife.com
Υλικά: [ για 10 κομμάτια ]
••► 2 κούπες του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
••► 1 κούπα σπορέλαιο
••► 2 κούπες αλεύρι μαύρο
••► 1 κούπα νιφάδες βρώμης
••► 2 κ. σούπας μπέικιν
••► 2 κ. σούπας κανέλλα & γαρύφαλλο
••► 6 κ. σούπας ζάχαρη μαύρη
••► βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού
••► 6 μεγάλα μήλα
••► 1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υγρά σε ένα μπολ και την ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα να λιώσει.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (εκτός από τα καρύδια και τα μήλα)
Βάζετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και στρώνετε την ζύμη. Διαλέξτε ένα ταψί τέτοιου μεγέθους ώστε να είναι λεπτή η στρώση της ζύμης για γίνει ξεροψημένη η βάση σας.
Από πάνω καρφώνετε τα μήλα (τα έχετε κόψει σε φετάκια) και τα καρύδια στην ζύμη.
Πασπαλίζετε με κανέλλα και αν επιθυμείτε και με μαύρη ζάχαρη.
Γενικά το πόσο γλυκιά θα την κάνετε, εξαρτάται από εσάς και τα γούστα σας. Καλύτερα να βγει λίγο άγλυκη και να μπορείτε να προσθέσετε λίγο άχνη από πάνω, παρά να σας βγες φορτωμένη με ζάχαρη.
Tips:
Εγώ όπως ήταν ζεστή, πρόσθεσα λίγο κρέμα γάλακτος στο κομμάτι μου! (μια κουταλιά της σούπας)
Εννοείται πως μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη ζάχαρη με κάποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας, ή και καθόλου γιατί το μήλο θα βγάλει τα υγρά του και είναι γλυκό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρώμης αντί για μαύρο. ( Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αλλά οι θερμίδες ανεβαίνουν).
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Το άρθρο έγραψε η Ειρήνη Μπαμπαλή MBA/ Health Coaching/ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
ireneshealthylife.com
0 σχόλια: