Εγκυκλοπαίδεια Υγείας Vs Διατροφή !!!
Πίνουμε ένα ποτήρι κρασί, σκεπτόμενοι: Τι κακό μπορεί να κάνει?? !!!
Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τους κινδύνους καρκίνου που σχετίζονται με το κόκκινο και το λευκό κρασί.
Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown, ωστόσο, αποφάσισαν να εξετάσουν αυτή την υπόθεση. Σε μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, οι ερευνητές συνέκριναν τους κινδύνους καρκίνου που σχετίζονται με το κόκκινο και το λευκό κρασί.
Αναλύοντας 42 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 96.000 συμμετέχοντες, η ερευνητική ομάδα δεν βρήκε σαφή στοιχεία ότι το κόκκινο κρασί μετριάζει τον κίνδυνο καρκίνου. Η μελέτη επίσης δεν διαπίστωσε συνολική αύξηση του κινδύνου καρκίνου από την κατανάλωση κρασιού ανεξαρτήτως τύπου.
«Διεξάγαμε μια ολοκληρωμένη μετα-ανάλυση για να αξιολογήσουμε εάν το κόκκινο κρασί είναι πραγματικά μια πιο υγιεινή επιλογή από το λευκό κρασί. Η ανάλυσή μας περιελάμβανε όσο το δυνατόν περισσότερες δημοσιευμένες επιδημιολογικές μελέτες που διερεύνησαν ξεχωριστά τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης κόκκινου και λευκού κρασιού και κινδύνου καρκίνου. Τα αποτελέσματα δεν αποκάλυψαν σημαντική διαφορά στον κίνδυνο καρκίνου μεταξύ του κόκκινου και του λευκού κρασιού συνολικά», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.
Ωστόσο, το κρασί συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λευκού κρασιού συσχετίστηκε με 22% αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, σε σύγκριση με το κόκκινο, χωρίς όμως να προσδιορίζουν τις αιτιάσεις.
Η μελέτη βρήκε επίσης μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λευκού κρασιού και του αυξημένου συνολικού κινδύνου καρκίνου στις γυναίκες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό των συσχετισμών.
Η μετα-ανάλυση που έγινε από την ομάδα είναι η πρώτη μελέτη του είδους της και αμφισβητεί την πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί είναι πιο υγιεινό από το λευκό.
Το αλκοόλ – συγκεκριμένα η αιθανόλη στα αλκοολούχα ποτά – μεταβολίζεται σε ενώσεις που καταστρέφουν το DNA και τις πρωτεΐνες, συμβάλλοντας στον κίνδυνο καρκίνου. Το 2020, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέθηκε με περισσότερες από 740.000 περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 4,1% όλων των περιπτώσεων.
Δείτε επίσης: Τα πλούσια σε φλαβονοειδή τρόφιμα και ποτά μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας [μελέτη] !!!
Δείτε επίσης: Κόκκινο κρασί: Πώς από «άγγελος» για την καρδιά έγινε «διάβολος» για την υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Βρώμη: 5 συνταγές χωρίς γάλα για το πρωινό και όχι μόνο !!!
Δείτε επίσης: Πόσες φυτικές ίνες χρειαζόμαστε την ημέρα και η σημασία τους για την υγεία !!!
Δείτε επίσης: Το βούτυρο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστηρίζει νέα μελέτη !!!
Δείτε επίσης: Ταχίνι, ο σύμμαχος της Σαρακοστής: 9 οφέλη για την υγεία που αξίζει να γνωρίζετε !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κεφίρ: 6 αποδεδειγμένα οφέλη για τον οργανισμό μας !!!
Δείτε επίσης: Oυρολοίμωξη: Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε φυσικά στο σπίτι !!!
Δείτε επίσης: Ποια τρόφιμα προτείνουν ειδικοί να πε-ριορίσετε από την διατροφή σας με τη νέα χρονιά !!!
Δείτε επίσης: Τζίντζερ: Το εορταστικό και θαυματουργό για την πέψη και τον πόνο μπαχαρικό !!!
Αναζητή-στε εδώ Ιατρικούς Όρους: Εγκυκλοπαίδεια Υγείας !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρ-τήσεις με Θέμα: Ψυχική Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Διατροφή !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Παιδί !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Ομορφιά !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Sex !!!
iatropedia.gr
0 σχόλια: