twitter

Μαγειρική ~ Ζαχαροπλαστική !!!


Η Συνταγή είναι από τη Στέλλα Σπανού για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Το μυστικό της τραγανότητάς της κρύβεται στη χρήση σιμιγδαλιού. Φτιάξτε την γρήγορη & νόστιμη κολοκυθόπιτα, για ένα τέλειο ορεκτικό ή κυρίως γεύμα!!

Υλικά:   [ για 4 Μερίδες ]

•► ½ κιλό πράσινα κολοκύθια
•► 1 φλιτζάνι φέτα
•► 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι, κασέρι κ.λπ.)
•► 2 κουταλάκια αλάτι
•► 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
•► 10 φιλαράκια δυόσμο
•► 10 φιλαράκια άνηθο
•► 2 αυγά
•► 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
•► 3 κουταλιές βούτυρο σε κυβάκια
•► 1 φλιτζάνι αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
•► 15 λουλούδια από κολοκύθια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μέσα σε σκεύος τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα πιέζετε με τα δάχτυλά σας να φεύγουν τα υγρά και τα αφήνετε για 30' να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβετε το δυόσμο, τον άνηθο και αρχίζετε σιγά να προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα τυριά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να απιοκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν πολτό.

Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί, το πασπαλίζεται με το μισό σιμιγδάλι σε όλη του την επιφάνειά του, κατόπιν ρίχνεται το μείγμα και το απλώνετε σε όλο το ταψί με ένα κουτάλι. Στην επιφάνεια του, πασπαλίζετε ξανά με σιμιγδάλι και απλώνετε τα λουλούδια από τα κολοκύθια (εφόσον βάλετε).

Προσθέτετε κατόπιν τα κομματάκια του βουτύρου διάσπαρτα στην επιφάνεια. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά.-




Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι!!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ

icookgreek.com

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 | 0 σχόλια | Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου