Εγκυκλοπαίδεια Υγείας Vs Διατροφή !!!
Η υψηλή περιεκτικότητα σε κρίσιμα θρεπτικά συστατικά, κάνει κακό !!!
Όσο περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα καταναλώνει τακτικά ένα άτομο τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη
Τα βιομηχανικά παραγόμενα αυτά τρόφιμα εκτιμάται ότι ευθύνονται για δεκάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, το 2017-2018 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν περισσότεροι από 124.000 πρόωροι θάνατοι που οφείλονται στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
«Αυτό δείχνει ότι απαιτούνται επειγόντως πολιτικές που να αποθαρρύνουν την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας παραδοσιακά διατροφικά πρότυπα που βασίζονται σε τοπικά, φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Eduardo Nilson του Ιδρύματος Oswaldo Cruz στη Βραζιλία.
Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα παρασκευάζονται κυρίως από ουσίες που εξάγονται από ολόκληρα τρόφιμα, όπως κορεσμένα λίπη, άμυλα και πρόσθετα σάκχαρα. Περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων για να γίνουν πιο νόστιμα, ελκυστικά και ανθεκτικά στο ράφι, όπως χρώματα, γαλακτωματοποιητές, αρώματα και σταθεροποιητές.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα συσκευασμένα αρτοσκευάσματα, τα ζαχαρούχα δημητριακά, τα έτοιμα προς κατανάλωση ή έτοιμα για ζέσταμα προϊόντα και τα αλλαντικά.
Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με 32 προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη, ορισμένους τύπους καρκίνου και κατάθλιψη, ανέφεραν οι ερευνητές.
   Η μελέτη    |
---|
Για την παρούσα μελέτη, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από προηγούμενες μελέτες για την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων σε οκτώ χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη συνέχεια, η ομάδα αξιολόγησε την ποσότητα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή του μέσου όρου των ανθρώπων από κάθε μία από τις χώρες.
Η Κολομβία είχε τα χαμηλότερα επίπεδα, με τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα να αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων και οι ΗΠΑ τα υψηλότερα.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν το ποσοστό των πρόωρων θανάτων σε κάθε χώρα που προκαλούνται από τις επιπτώσεις των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων στην υγεία. Οι θάνατοι κυμαίνονταν από περίπου 4% στην Κολομβία και τη Βραζιλία έως σχεδόν 14% στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Με βάση αυτό το ποσοστό, οι ερευνητές υπολόγισαν πόσοι πρόωροι θάνατοι συνέβησαν σε κάθε χώρα την περίοδο της μελέτης από την οποία προέρχονταν τα δεδομένα τους.
Δείτε επίσης: Γιατί φαρδαίνει η μέση μας στη μέση ηλικία: Είναι θέμα βλαστοκυττάρων !!!
Δείτε επίσης: Ημικρανίες: Πώς συνδέονται με τη στοματική υγεία – Τι έδειξε νέα μελέτη !!!
Δείτε επίσης: Αμυλοείδωση: Έλληνες καρδιολόγοι ανακάλυψαν νέο τρόπο διάγνωσης με παλιές εξετάσεις !!!
Δείτε επίσης: Άσθμα: Νέα θεραπεία για τις κρίσεις μετά από 50 χρόνια – Τι έδειξε νέα μελέτη !!!
Δείτε επίσης: Άσθμα: Σε τι διαφέρει το βρογχικό από το αλλεργικό – Τι να γνωρίζουν οι ασθενείς !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Φαγητό: Γιατί έχει σημασία για την υγεία μας το πόσο γρήγορα τρώμε !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Ποια τυριά μπορείτε να τρώτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη !!!
Δείτε επίσης: Ταχίνι, ο σύμμαχος της Σαρακοστής: 9 οφέλη για την υγεία που αξίζει να γνωρίζετε !!!
Δείτε επίσης: Μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές: Τι πρέπει να προ-σέχετε για ασφαλή κατανάλωση !!!
Αναζητή-στε εδώ Ιατρικούς Όρους: Εγκυκλοπαίδεια Υγείας !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρ-τήσεις με Θέμα: Ψυχική Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Διατροφή !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Παιδί !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Ομορφιά !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέ-μα: Sex !!!
iatropedia.gr
0 σχόλια: