Εγκυκλοπαίδεια Υγείας Vs Διατροφή !!!
Αν αυτό ακούγεται σαν χρυσό φαγητό, τότε προσέχετε καλά,
γιατί Δεν είναι Τέλειο !!!
Οι πατάτες αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής πολλών νοικοκυριών. Ωστόσο, έχουν αποκτήσει κακή φήμη, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας - κάτι που, αν επαναλαμβάνεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη.
Ωστόσο, δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες. Οι κηρώδεις ποικιλίες προκαλούν συνήθως μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με τις αλευρώδεις ποικιλίες, όπως η Maris Piper. Η Μπος λέει επίσης ότι το καθάρισμα της φλούδας μειώνει τα οφέλη για την υγεία.
«Μια πατάτα των 150 γραμμαρίων περιέχει περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά από τη στιγμή που θα ξε-φλουδιστεί, η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες πέφτει στο 1 γραμμάριο. Η φλούδα περιέχει επίσης υψηλότερη συγκέντρωση από πολυφαινόλες», εξηγεί.
Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε και σερβίρουμε τις πατάτες επηρεάζει και αυτός το πώς επιδρά στην υγεία σας. Τα τρόφιμα που διασπώνται σε ζάχαρη πιο γρήγορα τείνουν να προκαλούν πιο απότομες αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Ο πουρές πατάτας μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα πιο γρήγορα από ό,τι οι ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα τους.
Μια συμβουλή για τις πατάτες ώστε να προκαλούν χαμηλότερη αιχμή του σακχάρου στο αίμα είναι «να τις βράζετε και να τις αφήνετε να κρυώσουν», λέει η ίδια. Είτε τις τρώτε κρύες είτε ξαναζεσταμένες, η διαδικασία αυτή μειώνει τον γλυκαιμικό τους δείκτη (ο οποίος κατατάσσει τα τρόφιμα με βάση το πόσο γρήγορα αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα) κατά 30-40%, λέει.
Και μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πατάτας από μόνη της δεν αυξάνει απαραίτητα τον κίνδυνο διαβήτη. Ωστόσο, το μαγείρεμά τους με πολλή κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή λάδι μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. «Παρόλα αυτά, αν δεν κάνετε υπερκατανάλωση πατάτας, είναι μια χαρά», λέει η Μπος.
Δείτε επίσης: Άσθμα: Νέα θεραπεία για τις κρίσεις μετά από 50 χρόνια – Τι έδειξε νέα μελέτη !!!
Δείτε επίσης: Άσθμα: Σε τι διαφέρει το βρογχικό από το αλλεργικό – Τι να γνωρίζουν οι ασθενείς !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Φαγητό: Γιατί έχει σημασία για την υγεία μας το πόσο γρήγορα τρώμε !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Ποια τυριά μπορείτε να τρώτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη !!!
Δείτε επίσης: Ταχίνι, ο σύμμαχος της Σαρακοστής: 9 οφέλη για την υγεία που αξίζει να γνωρίζετε !!!
Δείτε επίσης: Μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές: Τι πρέπει να προσέχετε για ασφαλή κατανάλωση !!!
Αναζητή-στε εδώ Ιατρικούς Όρους: Εγκυκλοπαίδεια Υγείας !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρ-τήσεις με Θέμα: Ψυχική Υγεία !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Διατροφή !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Παιδί !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Ομορφιά !!!
Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέ-μα: Sex !!!
iatropedia.gr
0 σχόλια: