twitter

Στα Στέκια Της Φιλοσοφίας !!!


Λατρεύω εκείνη τη ζεστή αγκαλιά, που μπορεί να μη λύνει πρακτικά κανένα πρόβλημα, αλλά με κάνει να αισθάνομαι ανίκητη απέναντι σε κάθε αντιξοότητα.

Μου αρέσει να κλείνω τα μάτια την ώρα που η αγκαλιά μου δίνει τη δύναμη να ξεφύγω από τη θλίψη, σα να είμαι ένα μικρό, τρομαγμένο κοριτσάκι που το κυνηγάει μία κακιά μάγισσα.

Οι αγκαλιές και τα χάδια απαλύνουν κάθε ένταση, μειώνουν το άγχος μας, βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή μας και εδραιώνουν την αυτοπεποίθησή μας, αλλά και την εμπιστοσύνη που νιώθουμε για τον κόσμο γύρω μας. Επίσης, ενισχύουν τη βεβαιότητά μας και μας δίνουν δύναμη να ανταποκριθούμε στις συναισθηματικές μας ανάγκες.

Μερικές φορές, μια όμορφη και ζεστή αγκαλιά μας κάνει να αισθανόμαστε μέσα μας σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές. Φωτίζεται η ζωή μας, πλημμυρίζουμε αγάπη και γεμίζουμε άπειρα θαυμάσια συναισθήματα που επουλώνουν τις πληγές μας και τη θλίψη μας.

Ακόμη κι από μακριά, όταν μια αγκαλιά είναι αληθινή,
η ψυχή ανοίγει τα φτερά της και αγκαλιάζει την καρδιά μας…

Το καλύτερο ηρεμιστικό είναι το χάδι.

Μερικές φορές όταν μας χαϊδεύουν εμείς κλείνουμε τα μάτια, αναστενάζουμε και ταξιδεύουμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκεί που βασιλεύει ειρήνη και ηρεμία.

Λέμε τότε ότι το καλύτερο φάρμακο για το άγχος ονομάζεται «χάδι», διότι ηρεμεί εκείνον που το απολαμβάνει όταν βρίσκονται σε κατάσταση ταραχής και ανησυχίας.

Αυτά τα χάδια μας λένε μερικές φορές περισσότερα από χίλιες λέξεις, από φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και ο λόγος είναι απλός: η αγκαλιά είναι μια θαυμάσια χειρονομία που μας επιτρέπει να πούμε στον άλλον ότι βρισκόμαστε δίπλα του, φυσικά και ψυχικά.

Στην ουσία, ο συνδυασμός φυσικής και συναισθηματικής παρουσίας είναι βασικός και μας κάνει να απολαμβάνουμε μια ανταλλαγή συναισθημάτων σε όλη της την απλότητα και την αφθονία.

Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής, αυτές οι τρυφερές χειρονομίες που μας δείχνουν την εκτίμηση των άλλων.

Αυτή η θαλπωρή των συναισθημάτων που σαλεύει με το χάδι και την αγκαλιά, μας κάνει να νιώσουμε ότι όλα θα πάνε καλά κι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, ότι οι άνθρωποι που μας αγαπούν θα συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα μας.

«Είχε ανάγκη από ένα χάδι, τα μάτια της ήταν κλειστά. Είχε ανάγκη από ένα χάδι, από εκείνα που μας κάνουν να κρατιόμαστε στη ζωή, από εκείνα τα χάδια που κάνουν τα χέρια μας καρδιά, φλόγα, μέλι».

Εκείνα τα υπέροχα χάδια που εξαφανίζουν τη θλίψη από την ψυχή μας!!

Είναι απίστευτο να παρατηρεί κανείς πόσο μπορούν να αλλάξουν τα συναισθήματά μας όταν κάποιος μας παίρνει αγκαλιά και μας μεταδίδει τη ζεστή τρυφερότητα της ψυχής του. Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη και η οργή, είτε είναι οδυνηρά, είτε υγιή, γίνονται πιο εύκολα ανεκτά.

Χάρη στα χάδια, πλημμυρίζουμε θετική ενέργεια και αποκτούμε δύναμη
για να αντιμετωπίσουμε εκείνο που έρχεται.

Διότι ένα χάδι, μια αγκαλιά, είναι σε κάθε περίπτωση ένα αίσθημα, ένα φάρμακο για τα βάσανα της ψυχής, μια αληθινή απόλαυση, επαφή, τρυφερότητα, επανένωση, πλούτος, ένα βλέμμα μέσα στην καρδιά μας, ευγένεια, ευτυχία, θαλπωρή…

Λατρεύω αυτά τα χάδια που διώχνουν τις τρελές μου σκέψεις, με βοηθούν να διατηρώ την ισορροπία, με παρηγορούν και ξεγυμνώνουν την ψυχή μου. Λατρεύω τις αγκαλιές διότι μου μεταδίδουν μια τρυφερότητα τόσο ιδανική που χάνω την αίσθηση του τώρα και δεν ξέρω εάν ζω μια αλήθεια ή ένα όνειρο.

Όταν η αγκαλιά έρχεται εκείνη την ώρα που πρέπει, μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχία, η καρδιά μας γεμίζει χαρά και εξαφανίζεται κάθε θλίψη, κάθε αίσθηση μοναξιάς.

Αναμφισβήτητα, οι αγκαλιές μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί, είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε με αγάπη.

Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε τη φυσική και ψυχολογική δύναμη της αγκαλιάς, διότι αυτή η απλή χειρονομία μπορεί να μας βγάλει από το σκοτάδι, μπορεί να φωτίσει τη ζωή μας, να σπάσει τα αόρατα τείχη που μας κρατούν εγκλωβισμένους.


Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

You Might Also Like… …

Διαβάστε επίσης: Γιατί το σώμα μας χρειάζεται μια αγκαλιά κάθε μέρα! !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Φιλοσοφία !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Επιστήμες !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Υγεία !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Φύση !!!


share24.gr

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου