twitter

Ερευνητές στον Καναδά εξέτασαν 10 χαρακτηριστικά για να δουν πώς
η εξημέρωση και η αναπαραγωγή έχουν αλλάξει το δημοφιλές φρούτο.

Τεχνολογία ~ Επιστήμη Vs Έρευνα ~ Διατροφή !!!


Γνωρίζαμε από προηγούμενες γονιδιακές μελέτες ότι τα μήλα κατάγονται από την Κεντρική Ασία και ότι έφθασαν στην Ευρώπη από τον εμπορικό διάδρομο του δρόμου του μεταξιού. Υπάρχουν σήμερα περίπου 7,5 χιλιάδες εξημερωμένες ποικιλίες μήλων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη στην οποία συνέκριναν τα εξημερωμένα σημερινά μήλα με τους αρχαίους άγριους προγόνους τους.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «PLoS ONE» οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα σημερινά μήλα προέρχονται από άγρια μήλα που υπήρχαν σε περιοχές του Καζακστάν. Η δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα διαπίστωση είναι ότι τα σημερινά μήλα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, λιγότερο όξινα και διατηρούνται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φρέσκα από τα άγρια μήλα που υπήρχαν πριν από επτά χιλιάδες έτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα σημερινά μήλα είναι 3,6 φορές πιο μεγάλα από τα αρχαία άγρια μήλα, 50% λιγότερο όξινα και πολύ πιο γλυκά στη γεύση. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι διασταυρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 200 έτη έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση μήλων που διατηρούνται φρέσκα και χωρίς διαφόρων ειδών αλλοιώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι παλαιότερες ποικιλίες. Η μελέτη δείχνει την εξέλιξη του μήλου και τις μεταβολές που έχει υποστεί σε βάθος χρόνου επτά χιλιάδων ετών.



You Might Also Like… …

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Επιστήμη

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: techscience

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Παλαιοντολογία

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Περιβάλλον

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κλιματική κρίση

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Πυρκαγιές

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κόσμος

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κρόκος

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Εποχή Χαλκού

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Πολιτιστικά


naftemporiki.gr , news.sky.com

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου