twitter

Κοινωνία/Σχέσεις~Συναισθήματα~Συμπεριφορά~Ψυχολογία !!!


Πάντα προέρχεται από αυτούς που εκτός από την αγάπη μας είχαν και την απόλυτη εμπιστοσύνη και τον μεγάλο μας σεβασμό. Πονάει γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας προδοσίας που μας πιάνει απροετοίμαστους και είναι ένα όπλο που μας χτυπά στην πλάτη. Η απογοήτευση έχει τη δύναμη να αποδομήσει μέσα μας όλα όσα, μέσω της πίστης και της παράδοσης, έχουμε χτίσει σε σχέση με αυτό το άτομο. Καταφέρνει να μας κάνει να δούμε τον άλλον ως τον χειρότερο εχθρό μας, και μας κάνει να πιστέψουμε για μια στιγμή ότι εξαπατηθήκαμε για πολύ καιρό.

Η απογοήτευση είναι τόσο κακοήθης όταν βρίσκεται μέσα μας, που μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά, τη θέληση για ζωή και την ασφάλεια που είχαμε σε σχέση με τον άλλον. Λες και όλη μας η ιστορία ήταν στα χέρια του, και για μια στιγμή πέταξε ό,τι όμορφο και αληθινό είχαμε στη λάσπη. Ναι, η απογοήτευση πονάει και δεν είναι εύκολο να την ξεπεράσουμε αν δεν υπάρχει έργο του Θεού μέσα μας και ορατή και επιθυμητή αλλαγή στον άλλον.

Συγχωρούμε κιόλας, αλλά η συγχώρεση είναι το εργαλείο που βγάζει το στιλέτο από την καρδιά μας, αλλά η πληγή παραμένει ανοιχτή και χρειάζεται θεραπεία, ώστε η προσβολή, η αγανάκτηση, η ανασφάλεια και ο πόνος δεν ριζώνουν στην ψυχή μας και μας κάνουν έναν πικραμένο και χωρίς κίνητρα άνθρωπο. Κανείς δεν συγχωρεί επειδή είναι ωραίο, κανείς δεν συγχωρεί επειδή ξέχασε το λάθος που έλαβε, κανείς δεν συγχωρεί επειδή είναι πολύ ιερό. Δυστυχώς, κανείς δεν συγχωρεί γιατί οφείλεται.

Οι άνθρωποι συγχωρούν επειδή χρειάζονται να απελευθερωθούν από τα βάρη που επιβραδύνουν τα βήματά τους, και επειδή αναγκαστικά η ειρήνη βρίσκεται μόνο σε υγιή περιβάλλοντα και η αγάπη ανθίζει μόνο όπου υπάρχει χώρος. Η συγχώρεση μας ανοίγει ασυνήθιστους δρόμους, ακόμα κι αν φαίνεται ότι είναι μια δειλή πράξη μπροστά στον πόνο και την απογοήτευση που μας προκαλεί ο άλλος. Δεν είναι εύκολο, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη.

Επομένως, αν απογοητεύσετε κάποιον που αγαπάτε, όσο αυτός σε αγαπά, θα χρειαστεί χρόνο για να ξεχάσει το κακό που του έρχεται, θα χρειαστεί την υπομονή σας για να ξανασηκωθεί, θα χρειαστεί να αποδείξει στον εαυτό του μέσω των ορατών και αναγκαίων στάσεων του ότι τίποτα δεν είναι μεγαλύτερο από την αγάπη του γι' αυτήν. Θα χρειαστεί να δει την αλήθεια των συναισθημάτων μέσα σου, να νιώσει ξανά ασφάλεια. Αυτό θέλει χρόνο... …


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου