twitter

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας, για δροσερή τούρτα με γιαούρτι και βατόμουρα, μύρτιλλα ή φράουλες.

Υλικά: { για 8 Μερίδες }

Για τη βάση

•► 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ αλεσμένα
•► 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

•► 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 300 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 1 βανίλια
•► 2 μεγάλα φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

•► 400 γρ. φρέσκα βατόμουρα, φράουλες ή μύρτιλα πλυμένα και στραγγισμένα
•► 200 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη βάση


Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο μέχρις ότου να γίνει το μείγμα σαν άμμος. Το στρώνετε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάτε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στον πάτο.

Ψήνετε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Cγια 10΄. To αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την κρέμα

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε για ακόμη 1΄. Προσθέτετε και το γιαούρτι και χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄.

Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε μπρίκι με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες (περίπου 1΄). Αφήνετε να γίνουν χλιαρές. Τέλος τις προσθέτετε στη λευκή κρέμα μαζί με 100 γρ. κόκκινα φρούτα. Ανακατεύετε απαλά για 1΄.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κόκκινα φρούτα και σαντιγί.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο υποφαινόμενος admin/sinakis , ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική !!!


Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη Να Σας Είναι !!!

icookgreek.com

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 | 0 σχόλια | Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου