twitter

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Το πιο παιχνιδιάρικο σοκολατένιο επιδόρπιο!!

Η αλήθεια είναι ότι με το φοντί όλα γίνονται πιο εύκολα αν υπάρχει το σχετικό σκεύος. Ωστόσο αν δεν έχετε στο σπίτι σκεύος για φοντί, μπορείτε να κρατήσετε τη σοκολάτα για κάποια ώρα ζεστή δημιουργώντας . ένα μπεν μαρί

Υλικά:

•► 200 γρ. σοκολάτα μαύρη
•► 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•► 100 γρ. λευκή σοκολάτα
•► 350 γρ. κρέμα γάλακτος
•► Φρούτα (Ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η εποχή (πορτοκάλια, μανταρίνια, μπανάνες, ακτινίδια, μήλα κ.λπ.)

Κατά την γνώμη του admin, προσθέστε &…


•► 1- ½ κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο (προαιρετικά)
•► ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 1/8 κουτ. γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
•► Νιφάδες θαλασσινού αλατιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Και άλλες Ιδέες για να… βουτήξεις

•► Φρέσκα φρούτα όπως: φράουλες, φρούτα του δάσους
•► Μπισκότα
•► Ξηρούς καρπούς
•► Κομματάκια από τσουρέκι/κέικ/μπράουνι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.

Όταν πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνετε μέσα τις σοκολάτες, ενώ πρώτα τις έχετε ψιλοκόψει πολύ καλά. Aνακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Κόβετε σε χοντρά κομμάτια ή σε φέτες τα φρούτα και τοποθετήστε τα σε έναν δίσκο. Με ένα πιρούνι ή καλαμάκι βουτάτε μέσα στο φοντί τα φρούτα.

Σημειώσεις:

•► Μπισκοτάκια λευκά ταιριάζουν επίσης ωραία στο fondue σοκολάτας. Μάθετε περισσότερα για τα φοντί πατώντας εδώ

•► Σχετικά με το βούτυρο: Το βούτυρο βοηθά να μειωθεί η ένταση της γεύσης της σοκολάτας. Αν θέλετε ένα φουλ σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείτε να μην το χρησιμοποιήσετε.

Σκεύος φοντί του εμπορίου

Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο υποφαινόμενος admin/sinakis , ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική !!!!!


Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα Να Σας Είναι !!!

icookgreek.com

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 | 0 σχόλια | Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου