twitter

Συνταγές Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής !!!


Μια εύκολη συνταγή για να κάνετε την πιο αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα σαν αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά και τρελαινόμασταν όλοι!! Η γεύση της είναι το κάτι άλλο!!!

Ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή θα σας μάθει όλα τα μυστικά για αφράτη καρυδόπιτα σαν της γιαγιάς. Είναι ένα γιορτινό γλυκό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

•► 4 αυγά
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 50 ml νερό
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► 1 κουταλάκι τζίτντζερ (σκόνη)
•► ½ πορτοκαλιού ψιλοκομμένo ξύσμα
•► 170 γρ. καρυδόψιχα (αλεσμένη στο μούλτι)
•► 80 γρ αλεύρι ολικής
•► 1 κουταλιά baking powder

Για το Σιρόπι:

•► 4,5 κουταλιές μέλι
•► 150 ml νερό
•► 2-3 φλούδες από ένα πορτοκάλι
•► ½ κοφτό κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο (αποτελεί σημαντικό υλικό γιατί δίνει υπέροχη ένταση, αλλά προσοχή δεν πρέπει να μπει περισσότερο)
•► Ταψάκι διαμέτρου 24 εκ

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το κέικ – παντεσπάνι. Στο κάδο του μίξερ (ή ακόμα και στο μούλτι αν είναι μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε δυνατά. Λίγο – λίγο προσθέτουμε το νερό, το μέλι και συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής μέχρι το μείγμα να αφρατεύσει (όσο μπορεί περισσότερο). Ρίχνουμε το ξύσμα και τα μπαχάρια δουλεύοντας για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώνουμε τα στερεά (καρυδόψιχα, αλεύρι, baking powder) και σταδιακά τα ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα. Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα για να ενώσουμε, με απαλές κινήσεις, τα υλικά ώστε να μη χαθεί ο αέρας που έχει δημιουργηθεί από το μίξερ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το γεμίζουμε με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς (αρχικά, μετά χαμηλώνουμε λίγο) για 45 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στην συνέχεια προχωράμε με το σιρόπι. Πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, για 5-10 λεπτά. Θέλουμε να παράξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι χωρίς να υπέρβράσουμε/κάψουμε το μέλι μας.

Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια, όπως είναι μέσα στο ταψάκι. Επιπλέον σε κάθε κομμάτι με ένα μαχαίρι ή πιρούνι ανοίγουμε 2-3 τρύπες τρυπώντας απλά. Στην συνέχεια όσο είναι η καρυδόπιτα κρύα την σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι. Με ένα κουτάλι λίγο-λίγο αδειάζουμε όλο το σιρόπι στην επιφάνεια περιμένοντας να αποροφηθεί.

Προαιρετικά φτιάχνουμε το γνωστό μας γλάσο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε επίμονα 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές ταχίνι ολικής, 2-3 κουταλιές νερό 1 κουταλάκι κακάο και 1 κουταλάκι χαρουπάλευρο. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό & ... Απολαμβάνουμε!!!


Εκ Βάθους Καρδίας, ΚαλοΦάγωτη Να Σας Είναι !!!

neanikon.gr

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 | 0 σχόλια | Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου