twitter

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα ~ Συμπεριφορά !!!


Η αποστασιοποίηση είναι η αποκήρυξη των ανθρώπων, των πραγμάτων ή των συναισθημάτων που μας κάνουν κακό, που σφίγγουν την καρδιά μας και που διαταράσσουν την ψυχή μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συγκαλύπτουν τον πόνο, προσποιούνται ότι είναι δυνατοί, στολίζονται με χαμόγελα, εγκαταλείπουν τις αξίες, είναι δειλοί με τα συναισθήματά τους, παραμερίζουν τα όνειρα και λένε ότι "ασκούνται στην αποστασιοποίηση". Αυτό που αφήνουμε είναι αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε με σημάδια δειλίας, περιφρόνησης και ταπείνωσης.

1️⃣➖ Μην προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον άλλον από το να πάει: Όταν ένα άτομο είναι αποφασισμένο να πάει, είναι επειδή η καρδιά του πηγαίνει εδώ και πολύ καιρό. Η συμπεριφορά του αλλάζει, οι συνήθειές του αλλάζουν και τα συναισθήματά του επίσης. Αρχίζουν να μας απειλούν συναισθηματικά, και κατέχοντας τα συναισθήματά μας καταφέρνουν να μας πληγώνουν και να μας φυλακίζουν μέσα στη δυσαρέσκεια και την αδιαφορία τους. Αφήστε τον χωρίς να τον παρακαλάτε να μείνει, αφήστε τον χωρίς να επιτρέψετε σε αυτό το άτομο να σας πάρει το κουράγιο να παλέψετε, να ξαναρχίσετε, να ζήσετε και να είστε ευτυχισμένοι. Μην υποτάσσεστε στις ιδιοτροπίες του από φόβο μήπως χάσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείσαι, σημαίνει ότι φροντίζεις τον εαυτό σου. Η αυτοαγάπη απαιτεί ελευθερία, και το να θέλεις να κρατήσεις στη ζωή σου ένα άτομο που δεν νοιάζεται για σένα είναι ανοησία. Αυτός που καλύπτει τις ανάγκες σας είναι ο Θεός, και αυτός που σας θεραπεύει από τη δειλία των άλλων, είναι επίσης Αυτός.

2️⃣➖ Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα πάντα: Δεν φταίτε εσείς για το κακό που σας έκαναν, και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αναλάβετε αυτό το βάρος σαν να ήταν ο άλλος το θύμα της ιστορίας, που αξίζει όλη την προσοχή και τη φροντίδα. Σεβαστείτε τον εαυτό σας, παρακαλώ. Έχετε καρδιά και μέσα της πάλλεται η αγάπη, ο ζήλος, η αφοσίωση, η δέσμευση και η αξία. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να σκεφτείτε διαφορετικά. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις κακές σκέψεις, διαφυλάξτε τον εαυτό σας από ό,τι δεν θα σας βοηθήσει καθόλου, προσπαθήστε να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας χωρίς να χάσετε την αξιοπρέπεια, τον χαρακτήρα και τη δύναμη της θέλησής σας. Ο Θεός έχει μια απάντηση για τα πάντα και γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι η ψυχή σας. Ξέρει όλα όσα πέρασες και γιατί δεν είχες πει τίποτα για τόσα πολλά πράγματα. Φροντίζει, νοιάζεται, κάνει ό,τι χρειάζεται για να σταθείτε ξανά στα πόδια σας. Είναι απλώς θέμα πίστης.

3️⃣➖ Μην κυνηγάτε πληροφορίες: Όποιος έφυγε δεν ανησυχούσε για το πώς θα σας άφηνε και είχε ήδη σχεδιάσει την αναχώρησή του. Οι εικασίες σχετικά με τη ζωή αυτού του ατόμου θα σας πληγώσουν ακόμη περισσότερο και θα σας κλέψουν και το χρόνο. Κάθε μέρα που περνάει είναι μια νέα αρχή και οι πληγές επουλώνονται όταν ηρεμήσουμε. Τσούζει για λίγο, πονάει, φαίνεται ότι δεν υπάρχει διέξοδος, ότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, και κάποιοι μολύνονται ακόμα και ανάλογα με τις αντιδράσεις μας στον πόνο, αλλά πιστέψτε με, όλα περνούν και δημιουργείται ένα καινούργιο.

4️⃣➖ Μην λυπάστε για όλους: Κάποιοι άνθρωποι ζουν με την κερδοσκοπία. Παριστάνουν τους φίλους για να μάθουν τους αγώνες σου, τις αποτυχίες σου, τη ζωή σου, και αντί να σε βοηθήσουν στην προσευχή, να σου δώσουν καλές συμβουλές και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, διαδίδουν την κατάστασή σου χωρίς κανένα σεβασμό. Παρακαλώ ξεσπάστε με τον Θεό και με εκείνους που είναι πραγματικά άξιοι της εμπιστοσύνης σας, αλλά αποφύγετε να είστε ευχαριστημένοι με τους κακούς ανθρώπους.

5️⃣➖ Μην ξεχνάτε ποιος είστε...: Πρώτα αποστασιοποιούμαστε από τα συναισθήματά μας και μετά συμβαίνει η απομάκρυνση. Σε αυτό το μονοπάτι, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον πόνο να μας ακυρώσει. Η μια μέρα μετά την άλλη, και η καρδιά μας δυναμώνει με τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν είναι για πάντα και ότι η αγάπη του Θεού για εμάς είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι δίκαιος, ξέρει τι κάνει.


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου