twitter

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα ~ Συμπεριφορά !!!


Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που έζησα και εξακολουθώ να περνάω διαδικασίες επούλωσης. Αν και είναι άσχημα συναισθήματα, ο πόνος δεν έχει καμία σχέση με το μίσος. Το μίσος σε κάνει να έχεις παρορμητικές συμπεριφορές, τα βάζει με τον εγωισμό σου, τυφλώνει την κατανόησή σου και σε κάνει να βγαίνεις εκτός ελέγχου, ενώ η θλίψη σε παγιδεύει μέσα σου, προκαλεί βαρύτητα στο στήθος σου, οδύνη, πόνο, δάκρυα και την επιθυμία να μη μιλάς σε κανέναν. Σας καταπιέζει τόσο πολύ που χάνετε την ευχαρίστηση να κάνετε αυτό που σας αρέσει, να περπατάτε, να προχωράτε μπροστά. Η αίσθηση είναι ότι γυρνάς συνέχεια στο ίδιο μέρος και η έλλειψη κινήτρων είναι τεράστια.

Η θλίψη είναι μια σιωπηλή ασθένεια που δημιουργείται από μια απογοήτευση. Είναι μια πληγή που αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά θα μολύνει την ψυχή μας, δημιουργώντας δυσαρέσκεια και φέρνοντας πλήρη πικρία στην καρδιά μας κάθε φορά που θυμόμαστε μια προσβολή, μια ταπείνωση ή μια αποτυχία. Είναι προφανές ότι το μίσος, η μνησικακία και η πικρία προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά όχι στους άλλους, όχι πάντα το άτομο που μας ψεκάζει το επιδραστικό δηλητήριό του δεν αντιλαμβάνεται αμέσως τι έχει κάνει, αλλά σε εμάς τους ίδιους, κάνοντας τη ζωή μας να χάνει το νόημά της.

Επομένως, εξασκηθείτε στη συγχώρεση. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, ότι πρέπει να σέρνεσαι στον άλλον ή να προσποιείσαι ότι δεν συνέβη τίποτα, αυτό είναι υποκρισία. Προσπαθήστε όμως να σκεφτείτε αυτή την κατάσταση ως σκοπό του Θεού για τη δική σας ανάπτυξη. Μάθετε να αντλείτε μαθήματα που σας ευνοούν χωρίς να επιτρέπετε στη ζημιά που σας προκάλεσαν να θέτει σε κίνδυνο τα όνειρά σας και το μέλλον σας. Πείτε στον εαυτό σας ξανά και ξανά ότι η αγάπη είναι μεγαλύτερη στην καρδιά σας και προσπαθήστε να προχωρήσετε χωρίς να πάρετε μαζί σας αυτό που σας πλήγωσε. Συγχωρούμε για να απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες που μας έχει βάλει ο άλλος, είτε σκόπιμα είτε όχι.

Συγχωρούμε επειδή αυτό ευχαριστεί τον Θεό. Συγχωρούμε γιατί τίποτα δεν είναι πιο απελευθερωτικό (πόνος) στη ζωή μας από το να κοιτάξουμε μια μέρα αυτή την ουλή με γενναιότητα και να καταλάβουμε ότι κερδίσαμε ακόμη και μπροστά σε τόσο πόνο και θλίψη. Τίποτα δεν είναι μάταιο. Επαναλαμβάνω, δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο!!!


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου