twitter

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα ~ Συμπεριφορά Vs Jesus !!!


Σήμερα, το βιβλικό μήνυμα που φέρνω στη ζωή μας αφορά τον Ναβουθαί και την κληρονομιά του (Α΄ Βασιλέων 21). Ο Ναβουθαί ήταν ένας απλός άνθρωπος από την Ισραήλ, και τα κτήματά του ήταν κοντά στο παλάτι του βασιλιά Αχαάβ.

Παρόλο που ζούσε σε βασιλικό σπίτι, και παρόλο που είχε όλα τα καλά και τα καλύτερα, ήθελε να αγοράσει τα κτήματα των άλλων ανθρώπων, αλλά, επειδή ήταν κληρονομιά, και επειδή ο Θεός δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεφορτωθούν αυτά που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, ο Ναβουθαί αρνήθηκε να πουλήσει, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στον βασιλιά, σε σημείο που να τον αφήσει να βαρεθεί, να μελαγχολήσει και να μην του λείπει τίποτα.

Η Ιεζάβελ, η σύζυγός του, αγανακτισμένη με την κατάσταση, πρότεινε να τον βοηθήσει, και έτσι έκανε, γράφοντας επιστολές στο όνομα του βασιλιά σε όλους τους αρχηγούς της πόλης, υποτιμώντας, προσβάλλοντας, προβάλλοντας αναλήθειες για τον Ναβουθαί και για την πίστη του στον Θεό, δίνοντας εντολή να τον εκτελέσουν.

Ο φθόνος είναι ένα κακό που λειτουργεί στην καρδιά των ανικανοποίητων ανθρώπων που συχνά κατέχουν τα πάντα, αλλά επιθυμούν όλα όσα κατέχει ο άλλος. Είναι ένα συναίσθημα που στερεί από το άτομο κάθε αυτοθέληση, κάνοντάς το να αισθάνεται ανίκανο και ανίκανο απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή κατάσταση.

Το ζηλόφθονο άτομο θυματοποιεί τον εαυτό του, φέρνοντας συμμάχους για να ενισχύσει την επιθυμία του για καταστροφή. Κρατήστε την καρδιά σας μακριά από ό,τι δεν προέρχεται από τον Θεό στη ζωή σας. Μην επιθυμείτε αυτό που ανήκει σε άλλον. Μην απολαμβάνετε αυτό που δεν είναι δικό σας. Μην περιφέρεστε να συκοφαντείτε, να δυσφημίζετε, να κατηγορείτε ή να πληγώνετε ένα άτομο μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να έχετε αυτό που έχει ή να είστε αυτό που είναι.

Ο Αχαάβ ήταν βασιλιάς, θα μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του, θα μπορούσε να εμποδίσει τη γυναίκα του να δράσει, θα μπορούσε να το αφήσει να περάσει, αλλά έβαλε τον εαυτό του σαν να ήταν ανίκανος να υποκινηθεί από κάποιον που δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά να ασκήσει το κακό. Τίποτα δεν είναι κρυμμένο από τα μάτια του Κυρίου και η δικαιοσύνη Του είναι σίγουρη για όλους.

Ευχαριστήστε τον Θεό για ό,τι έχετε και αγωνιστείτε για τα όνειρά σας. Μπορείτε να έχετε ό,τι θέλετε, αν εμπιστευτείτε και πιστέψετε στον Θεό. Μην θέλετε αυτό που δεν είναι δικό σας και μην καταστρέφετε την ευτυχία κανενός. Τα σχέδια του Θεού για τον καθένα μας είναι τεράστια και ανεξήγητα και θα εκπληρωθούν αν έχουμε ελπίδα και πίστη. Είμαστε κληρονόμοι του. Σκεφτείτε το…!!!


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου