Συνταγές Μαγειρικής !!!
Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας!
Δείτε Πώς πανάρουμε βραστά αυγά…
Υλικά:
••► 7 - 8 αυγά
••► αλεύρι για όλες τις χρήσεις
••► φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
••► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
••► αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά ή το μισό περίπου χρόνο, αν τα θέλουμε μελάτα.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, ώστε να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο.
faghta-giagias
Δείτε Πώς πανάρουμε βραστά αυγά…
Υλικά:
••► 7 - 8 αυγά
••► αλεύρι για όλες τις χρήσεις
••► φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
••► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
••► αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά ή το μισό περίπου χρόνο, αν τα θέλουμε μελάτα.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, ώστε να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο.
faghta-giagias
0 σχόλια: