twitter

Συνταγές Μαγειρικής !!!


Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας!

Δείτε Πώς πανάρουμε βραστά αυγά…

Υλικά:

••► 7 - 8 αυγά
••► αλεύρι για όλες τις χρήσεις
••► φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
••► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
••► αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά ή το μισό περίπου χρόνο, αν τα θέλουμε μελάτα.

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, ώστε να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.

Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.

Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω.

Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο.



faghta-giagias

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Σάββατο 2 Απριλίου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου