twitter

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συναρπαστικά γιατί μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα
τους παράγοντες που ευνοούν και διατηρούν τη βιοποικιλότητα σε παγκόσμια κλίμακα.

Βιοεπιστήμη ~ Βιοποικιλότητα Vs Artificial Intelligence !!!


Πριν από δύο αιώνες ο Κάρολος Δαρβίνος στο πλαίσιο της θεωρίας που ανέπτυξε για τους μηχανισμούς φυσικής επιλογής στην εξέλιξη των ειδών ανέφερε ότι τα πτηνά που ζουν στις περιοχές που βρίσκονται πέριξ του ισημερινού της Γης διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων στο τρίχωμα, τα φτερά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από ότι τα πτηνά που ζουν στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη. Την άποψη αυτή ασπάζονταν και άλλοι ειδικοί του 19ου και 20ου αιώνα αλλά δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα κάποια επιβεβαίωση αυτής της άποψης με χρήση επιστημονικών μεθόδων.

Επιστήμονες της Σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο επεξεργάστηκε τα χρώματα στις φωτογραφίες 24 χιλιάδων πτηνών από περίπου 4,5 χιλιάδες είδη μούμιες των οποίων υπάρχουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Η ανάλυση του προγράμματος έδειξε ότι τα τροπικά είδη πτηνών είναι περίπου 30% περισσότερο πολύχρωμα από τα μη τροπικά και η διαφορά αυτή μεγαλώνει όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό στα είδη πτηνών που ζουν πιο κοντά στις πολικές περιοχές. Οι ερευνητές δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης τους στην επιθεώρηση «Nature Ecology&Evolution» στην οποία ομολογούν ότι ναι μεν επιβεβαιώνεται η θεωρία της διαφοράς στα χρώματα μεταξύ τροπικών και μη τροπικών πτηνών αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν, ακόμη τουλάχιστον, μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συναρπαστικά γιατί μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που ευνοούν και διατηρούν τη βιοποικιλότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτά τα συμπεράσματα ευρείας κλίμακας για τη σχέση των πτηνών με το φυσικό τους περιβάλλον και τη διατροφή τους και τις διαφορές που προκύπτουν από τις περιοχές που ζει κάθε είδος μας αποκαλύπτουν αρκετά στοιχεία αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να μάθουμε για τους ακριβείς οικολογικούς και εξελικτικούς παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση πολλών χρωμάτων στα τροπικά είδη» αναφέρει ο δρ. Κρις Κούνει, εκ των επικεφαλής της έρευνας.


You Might Also Like… …

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Επιστήμη

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: techscience

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Περιβάλλον

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Παλαιοντολογία

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κλιματική κρίση

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Πυρκαγιές

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κόσμος

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κρόκος

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Εποχή Χαλκού

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Πολιτιστικά


naftemporiki.gr

Add To   Facebook Add To   Twitter Add To   Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble   This
Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 | 0 σχόλια | Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου